سبک زندگی

خستگی و تغذیه

خستگی مزمن 

وجود استرس، نبود برنامه غذایی مناسب، مساوی است با ایجاد خستگی. شاید متوجه خستگی مزمن نشوید. این حالت تا 6 ماه و بیشتر طول میکشد. از علائم آن احساس خستگی دائمی است و با استراحت کردن برطرف نمی شود و میزان فعالیت فرد را به نصف فعالیت سابق کاهش می دهد.

 

یکی از مهمترین عوامل ایجاد خستگی، کمبود انرژی در بدن است. البته پرخوری و چاقی نیزبه اندازه کم خوری و ضعف، در ایجاد خستگی مزمن موثر است.

 

o

برنامه غذایی متعادل

در این برنامه حدود 60 تا 70 درصد کالری از طریق کربوهیدرات ها و حدود 10 تا 20 درصد کالری از طریق چربی و باقی آن از پروتئین ها تامین می شود.

کربوهیدرات، پروتئین و چربی مورد نیاز


بهتر است از کربوهیدرات های پیچیده مثل میوه های تازه، سبزیجات ، غلات سبوس دار استفاده شود.برای پروتئین از حبوبات ، سویا ، ماست ، گوشت قرمز، ماهی ، میگو، مرغ و غیره و برای چربی مورد نیاز بهترین گزینه استفاده از منابعی مثل آجیل، روغن های مایع گیاهی مثل روغن زیتون، ذرت ، سویا، کانولا، شیر و لبنیات کم چربی می باشد.

مواد غذایی موثر بر افزایش خستگی


نان سفید بدون سبوس، مانند باگت و لواش و نان فانتزی، گوشت قرمز درصورت زیاده روی، روغن های نباتی جامد، شکر و مواد غذایی فرایند شده مثل کنسرو، نوشابه و… .

مواد غذایی کاهش دهنده خستگی

مصرف مولتی ویتامین مناسب بصورت روزانه جهت رفع کمبودهای بدن.

کربوهیدرات های پیچیده مثل نان و غلات سبوس دار، میوه تازه نه آب میوه های صنعتی و همچنین سبزی ها، مغزها یا همان آجیل و لبنیات و گوشت سفید و قرمز همگی شامل مواد غذایی اصلی و مغزی همچون پتاسیم، منیزیم، ویتامین ها و آهن وغیره می باشند. که حکم اکثیری برای شادابی و سلامت شما را خواهند داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *