مراقبت و سلامتی

اشتباهات بعد از غذا خوردن

شاید تصور می کنید پیروی از یک برنامه غذایی کاری بسیار ساده می باشد. اما خوب است بدانید نزدیک به 50میلیون نفر در آمریکا سالانه در اثر مسمومیت بیمار میشوند. که ناشی از رفتار اشتباه بعد از صرف غذا می باشد. اتفاقاتی همچون درد معده، نفخ معده، یبوست و تورم روده و حتی در موارد خطرناک احتمال سکته در خواب. پس بهتر است از این عادات اشتباه با خبر باشیم تا خدایی نکرده ما نیز دچار این عوارض نشویم.

بعد از غذا نخوابید

خوابیدن بلافاصله بعد از صرف غذا میتواند باعث بروز مشکلات گوارشی مانند سوزش سر معده، سنگینی معده، رفلاکس معده و بدخوابی شود.

در واقع در وضعیت خوابیده اسیده معده به سمت مری حرکت میکند و باعث سوزش در قفسه سینه می شود.و شما بعد از بیدار شدن احساس سنگینی دارید چون هضم غذا  با مشکل مواجه شده است.پس بهتر است چند قدمی راه بروید و فعالیت معمولی داشته باشید.سعی کنید حداقل ۲ تا ۳ ساعت بعد از غذا خوردن به رختخواب نروید.

متخصصان توصیه می‌کنند ابتدا چند دقیقه به پهلوی راست بخوابید و سپس روی پهلوی چپ دراز بکشید؛ در این حالت غذا در معده جاگیر شده و بهتر هضم می‌شود.

سیگار کشیدن

خیلی از افراد عادت به سیگار کشیدن بعد از خوردن غذا دارند. این درحالی است که طبق مطالعات استعمال سیگار پس از غذا مطابق 10 نخ سیگار در حالت عادی می باشد. زیرا معده برای هضم غذا نیاز به اکسیژن دارد و نیکوتین موجود در سیگار با چسبیدن به اکسیژن خون مانع از فعالیت درست دستگاه گوارش میگردد.

دوش گرفتن

دوش گرفتن بعد از غذا ممکن است به قلب و سیستم تنفسی صدمه بزند و باعث سرگیجه و سردرد بشود. با دوش گرفتن جریان خون از سایر اندام ها به سمت دست و پا حرکت کرده و در نتیجه خون کمتری به معده و سر می رسد و باعث مشکل می شود.

ضعف دستگاه گوارش در درازمدت، هضم آهسته غذا و فساد آن در معده، از مهم‌ترین مضرات دوش گرفتن بعد از غذا است. بنابراین یا قبل از غذا دوش بگیرید و یا حداقل ۱ الی ۲ ساعت صبر کنید تا غذا هضم شود.

میوه خوردن

شتباه رایج دیگه مصرف میوه بعد از غذا می باشد. میوه‌ها به‌شدت آسان‌هضم هستند، طوری که تنها در ۲۰ دقیقه هضم می شوند و به روده انتقال می یابد. در حالی که یک وعده غذایی بهبیش از یک ساعت ونیم نیاز دارد تا کاملاً هضم شود. واقعیت اینست که مواد غذایی و میوه باهم ترکیب شده و درنهایت میوه دچار فساد می شود و به‌موقع هضم نمی‌ گردد و این اصلاً برای سلامتی مفید نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *